KLM neemt weer passagiers mee op Europese vluchten naar Schiphol

Jippie

KLM neemt weer passagiers mee op Europese vluchten naar Schiphol. Gisteren werd aan het eind van de middag besloten om veruit de meeste vluchten van KLM Cityhopper leeg te laten terugvliegen naar Amsterdam. Een woordvoerder van KLM laat weten aan NH Nieuws weten dat vooralsnog de verwachting is dat dat vandaag niet zal gebeuren. Zo meldt AT5

Vrijdag besloot de luchtvaartmaatschappij tot en met maandag 50 vluchten per dag te schrappen, maar nam gisteren een noodgreep en besloot  geen passagiers mee te nemen op Europese vluchten. De keuze daartoe kwam volgens KLM door de grote Pinksterchaos en door ongunstige weersomstandigheden en baanonderhoud op Schiphol, waardoor veel toestellen niet zouden kunnen landen of vertrekken in Amsterdam. 

Volgens vakbond zou het besluit ook mede door een groot personeelstekort bij KLM komen, maar de KLM ontkent dat. Cabinebond VNC en de Vereniging voor Verkeersvliegers reageerden woest op de keuze op passagiers achter te laten.

De maatregel om passagiers vanaf Europese bestemmingen niet langer te vervoeren naar of via Amsterdam bleef heel gisteravond van kracht, maar is vandaag niet het geval. Een woordvoerder van KLM laat weten: "Het is wel weer een erg drukke dag, zoals we dat ook hadden verwacht."