Schietincident Spijkenisse; één aanhouding, onderzoek loopt

Monique Verlind (DJMO)

Woensdagavond is er geschoten op de parkeerplaats nabij metrostation Heemraadlaan in Spijkenisse. Op basis van een signalement van getuigen is in de omgeving een man aangehouden. Zijn eventuele betrokkenheid wordt onderzocht. Getuigen en beelden zijn in het onderzoek zeer welkom aldus de politie.

Om 18.20 uur is (minimaal) één schot gelost op de parkeerplaats van metrostation Heemraadlaan in Spijkenisse. De politie onderzoekt nog wat zich daar precies heeft afgespeeld, maar getuigen geven aan dat er meerdere mannen op de parkeerplaats waren en mogelijk ook meerdere auto’s. Na een ruzie is er geschoten en gingen de mannen er vandoor. Zover bekend is er geen slachtoffer.

De politie heeft in de omgeving lang gezocht naar de betrokkenen. Daar is ook de politiehelikopter bij ingezet. Op basis van een door getuigen gegeven signalement is vlakbij een man aangehouden. Zijn betrokkenheid wordt onderzocht.

Op de parkeerplaats heeft de Forensische Opsporing sporenonderzoek verricht. Ook wordt gekeken naar beschikbare camerabeelden. Meer beelden en getuigen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het onderzoek. Heeft u in de omgeving van de Heemraadlaan beschikking over een beveiligingscamera, deurbelcamera of dashcam en staat er op die beelden iets dat van belang kan zijn, neem dan alstublieft contact op met de politie. Dat is mogelijk via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.