FOK! Wat een weer: af en toe regen

_UserName_ (Ferdy)

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Bewolking boven het zuidoosten en uiterste oosten trekt de komende uren geleidelijk naar Duitsland weg, elders is het nagenoeg onbewolkt. Verder is het op veel plaatsen nevelig en in het midden, oosten en zuidoosten komen mistbanken voor, die lokaal verkeersbelemmerend kunnen zijn. De mistbanken lossen halverwege de ochtend vrij snel op. De rest van de dag zijn er zonnige perioden en in de middag ontstaan er stapelwolken, in het oosten is er nog kans op een lichte bui. In de avond lost de stapelbewolking weer op, in het noorden kan er juist weer bewolking vanaf zee binnendrijven. De maxima lopen uiteen van 12°C in het noordelijk kustgebied tot 19°C plaatselijk in het zuidoosten. In de loop van de dag draait de wind naar noordwest en neemt toe naar matig.

In de nacht naar vrijdag neemt van het noorden uit de bewolking toe. In de opklaringen kan in het midden en zuiden opnieuw (dichte) mist ontstaan. De minima liggen tussen 3°C in brede opklaringen tot 7°C daar waar het bewolkt is. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige noordelijke wind.

Vrijdagochtend begint vrijwel overal bewolkt en in het zuiden kan lokaal ook nog mist voorkomen. Later in de ochtend en in de middag zal de zon vrijwel overal doorbreken, alleen in het noordoosten blijft de bewolking wat langer aanwezig. Het blijft droog. De maxima variëren van 10°C in het Waddengebied tot 17°C in het zuiden. De noordelijke wind is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig. (Bron: KNMI)

 

De zon doet nog even haar best aan de Purmerringvaart, bij Kwadijk. (Foto: Pukeko)
De zon doet nog even haar best aan de Purmerringvaart, bij Kwadijk. (Foto: Pukeko)Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!