Emiraten en Australië tegen elkaar om intercontinentale playoffticket WK

Boris (borisz)

De Verenigde Arabische Emiraten mogen het tegen Australië gaan opnemen in de intercontinentale play-offs voor het WK. De voormalig werkgever van Bert van Marwijk won met 1-0 van Zuid-Korea en stelde zo plek drie in groep A veilig. Zuid-Korea was al zeker van een startbewijs voor het WK.  

Het ging er dinsdag alleen nog om welk land naar de play-off tegen Australië zou gaan. In de vorige speelronde werd de strijd om de derde plek weer spannend, omdat Van Marwijks opvolger Rodolfo Arruabarrena bij zijn debuut met 1-0 verloor van Irak. De ploeg ging niet nogmaals in de fout. 

De Verenigde Arabische Emiraten wonnen zelf met 1-0 van Zuid-Korea, dat dus enkel nog voor de eer, punten en de premies speelde. Die overwinning was niet eens nodig geweest, want Irak slaagde er niet in om Syrië te verslaan (1-1). Zo blijft de WK-droom van de Verenigde Arabische Emiraten in leven en is die van Irak juist vervlogen.

Het duel tussen de Emiraten en Australië staat op 7 juni gepland, op neutraal terrein. De winnaar neemt het op tegen de nummer vijf van Zuid-Amerika. Peru, Colombia en Chili zijn nog in de race voor die vijfde plek.