AZ uitgeschakeld in Conference League

Olga Kroeders

AZ is in de achtste finales van de Conference League uitgeschakeld. Na het 2-1 verlies in Noorwegen werd het vanavond na verlenging 2-2 in Alkmaar tegen Bodø/Glimt.

AZ kreeg in de tiende minuut zijn eerste kans op een doelpunt. Uit een hoekschop kopte De Wit echter net over. In de 18e minuut kwamen de Alkmaarders wel op voorsprong. Pavlidis omspeelde doelman Haykin, kon de bal goed leggen en krulde hem in de verre hoek van het lege doel. Zeven minuten later maakte Bodø/Glimt echter weer gelijk. Martins Indi verkeek zich op een bal en Pellegrino kon de bal zo binnenschuiven. AZ kwam in dertigste minuut echter weer op voorsprong en weer was Pavlidis de doelpuntenmaker. Na een voorzet van Witry tikte de Griek de bal binnen.

AZ had in de tweede helft het betere van het spel en de 3-1 hing in de lucht. De Noorse tegenstander was af en toe echter ook gevaarlijk. In de 70e minuut was Karlsson dichtbij een treffer maar hij raakte de lat. Ook in de rest van de tweede helft werd er niet meer gescoord waardoor een verlenging noodzakelijk was aangezien Bodø/Glimt de heenwedstrijd met 2-1 had gewonnen.

In de eerste helft van de verlenging kreeg AZ kansen op de 3-1 maar het waren de Noren die op 2-2 kwamen. Sampsted scoorde vlak voor het einde van de eerste verlenging. Aan het begin van de tweede helft van de verlenging werd de wedstrijd even stilgelegd omdat aanhangers van de thuisploeg dingen op het veld gooiden. Na een klein oponthoud kon het spel weer verder. In het vervolg kregen de Alkmaarders geen echte kansen meer waardoor het 2-2 bleef en het Europees avontuur voor AZ dit seizoen voorbij is.