Fenomenale wereldtitelstrijd Wood en Conlan eindigt buiten de ring

heywoodu

Voor de boksliefhebbers keren we nog weer eens terug naar het weekeinde en wel naar de Motorpoint Arena in het Engelse Nottingham. Daar stond een gevecht op het programma om de WBA-wereldtitel boksen in het vedergewicht (-57,2kg), tussen de Engelse kampioen Leigh Wood (25-2) en de Ierse uitdager Michael Conlan (16-0).

Wood pakte in juli vorig jaar de wereldtitel door de Chinees Xu Can zeventien seconden voor het einde knockout te slaan, Conlan kreeg zijn eerste wereldtitelkans sinds hij prof is. Dat werd hij na de Spelen van 2016, waarin de Ier in de kwartfinales zeer controversieel verloor van Vladimir Nikitin uit Rusland, wat dan weer leidde tot een enorme corruptiezaak in het boksen - Nikitin werd in 2019 overigens nog eens door Conlan verslagen, dit keer ook officieel.

In Nottingham ging Conlan er kneiterhard in en al in de laatste seconden van de allereerste ronde sloeg hij Wood snoeihard richting het canvas. De kampioen stond echter weer op en zo ontspon zich een werkelijk fantastisch gevecht, waarin vooral Conlan toch wel de overhand leek te hebben.
Laat in de elfde ronde nam Wood de touwtjes in handen, resulterend in een dubieuze knockdown: Conlan leek vooral weg te glijden. Dat maakte niet uit, want na een dikke minuut in de laatste ronde werd het alsnog beslist: een ware barrage van Wood eindigde met Conlan die plat de ring uit viel. Wood verdedigde zo zijn titel, Conlan bleek achteraf gelukkig wel relatief in orde te zijn.