Van Aert pakt gele trui Parijs-Nice na tijdritwinst, weer 1-2-3 voor Jumbo-Visma

H.Vviv

Wout van Aert heeft de vierde etappe van Parijs-Nice, een tijdrit, op zijn naam geschreven. De Belg van Jumbo-Visma was twee seconden sneller dan zijn ploeggenoot Primoz Roglic. Ook de nummer drie kwam uit het kamp van de Nederlandse ploeg. De Australiër Rohan Dennis werd derde. In het algemeen klassement is Van Aert de nieuwe klassementsleider, voor Roglic.

Rohan Dennis moest vroeg starten en in de tijdrit over 13,4 kilometer tussen Domérat en Montluçon en zette een knappe richttijd neer van zestien minuten en 26 seconden. Lange tijd bleef de tijd van de Australiër staan, maar op het einde wist eerst Primoz Roglic de tijd van zijn ploeggenoot te verbeteren met vier seconden.

Direct daarna ging Wout van Aert onder de snelste tijd door. De Belg van Jumbo-Visma was twee seconden sneller dan de olympisch kampioen tijdrijden en pakte de winst in Parijs-Nice. Naast de zege is Van Aert ook de nieuwe leider in de 'koers naar de zon'. In het algemeen klassement heeft hij een voorsprong van elf seconden op zijn ploeggenoot Roglic.