Haas: "Fittipaldi gaat testen in Bahrein"

Julian

Pietro Fittipaldi zal tijdens de laatste testdagen in Bahrein het stoeltje van Nikita Mazepin overnemen, zo bevestigt teambaas Gene Haas. Of de Braziliaan komend seizoen daadwerkelijk gaat racen voor de Amerikaanse renstal is nog onduidelijk.

Afgelopen weekend maakte Haas F1 bekend het contract met Mazepin en titelsponsor Uralkali met onmiddelijke ingang te beëindigen. De vraag rijst nu wie de Rus zal vervangen. Een logische keuze is reservecoureur Fittipaldi, die in 2020 twee races de gewonde Romain Grosjean verving.

Dat de Braziliaan komende dagen achter het stuur zal zitten in Sakhir is een zekerheid. Toch heeft teambaas Haas nog niet besloten wie het tweede zitje naast Mick Schumacher krijgt: “De enige beslissing die nu gemaakt is, is dat Fittipaldi zal testen in Bahrein. Hij is immers onze testcoureur. Wel zijn we momenteel aan het kijken naar meerdere kandidaten. We zullen zien wie er beschikbaar is”.

Een veelgehoorde naam is voormalig F1-coureur Antonio Giovinazzi die dit seizoen uitkomt in de Formule E. Gezien zijn banden met Ferrari zal de Italiaan tijdens de Formule 1-weekenden aanwezig zijn als reservecoureur mits hij geen Formule E-verplichtingen heeft.

Een grote geldschieter lijkt Gene Haas niet naar op zoek te zijn. De Amerikaan stelt dat — na het wegvallen van Uralkali — het team over voldoende financiële middelen beschikt: “Ik begrijp niet dat mensen riepen dat we een Russisch team waren geworden. Haas Automation is altijd onze grootste en belangrijkste sponsor geweest. Het komt goed. Natuurlijk hebben we liever meer inkomsten, maar we gaan het redden".

Fittipaldi in actie tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Fittipaldi in actie tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi (Getty Images / Red Bull Content Pool)