Dominante Moto2-zege Vietti, Bendsneyder en Van den Goorbergh buiten de punten

heywoodu

Ook voor de heren in de Moto2 is het Grand Prix-seizoen zondag van start gegaan. Op het Losail International Circuit werd de Qatarese Grand Prix verreden als opening van het seizoen, iets minder spannend dan die in de Moto3.

Celestino Vietti mocht vertrekken van poleposition, met Tony Arbolino en Sam Lowes naast zich. Filip Salac, Ai Ogura en Augusto Fernandez vulden de tweede startrij, de Nederlanders Bo Bendsneyder en Zonta van den Goorbergh vertrokken van de 17e en 28e plek. Vietti verzilverde zijn positie bij de start, Arbolino volgde en had Aron Canet en Ogura achter zich.

In ronde drie stuiterde Salac vanaf de zesde plek onderuit, Vietti reed ondertussen rustig weg van de rest. Achter de Italiaan was Canet een duidelijke nummer twee: hij kwam niet bij Vietti in de buurt, maar reed weg van alle anderen. Ogura, Lowes, Fernandez en Arbolino knokten om de derde plek, wat een beetje ontplofte in de slotbocht: Ogura ramde tegen Fernandez aan in een ultieme poging. Beiden bleven overeind, maar Lowes profiteerde en achter winnaar Vietti en nummer twee Canet ging de Brit er met de derde podiumplek vandoor.

Bendsneyder kwam uiteindelijk als negentiende over de finish, Van den Goorbergh finishte als 24e.