Sprintzege voor biatleten Herrmann en Fillon Maillet

heywoodu

De World Cup biatlon in het Finse Kontiolahti heeft zaterdag twee mooie wedstrijden opgeleverd. In Noord-Karelië werden de sprints afgewerkt, de top-60 daarvan zal zondag ook nog in actie komen op de achtervolging.

Vrouwen
De tijd van de Française Anaïs Chevalier-Bouchet en haar ene misser was prima, maar dat het niet genoeg was voor de winst was wel rap duidelijk. Tiril Eckhoff schoot ook één keer mis, maar was 10,5 seconden sneller dan de Française, hoewel zij ook zag dat haar tijd aangevallen werd.

Denise Herrmann was rap onderweg en ondanks haar ene misser op de schietbaan ging de Duitse er met de winst vandoor: ze was precies vijf seconden sneller dan Eckhoff. Hun posities werden nog even bedreigd door Stina Nilsson, maar iedereen kon juichen: de van het langlaufen overgestapte Zweedse werd op 5,2 seconden derde, haar eerste World Cup-podium in het biatlon ooit.

Mannen
Bij de mannen was het minder spannend en was eigenlijk al rap duidelijk wie de beste was: Quentin Fillon Maillet schoot alle tien schijven om én was snel op de ski's, waarmee zijn overwinning binnen was. De Noor Filip Fjeld Andersen bleef ook foutloos op de schietbaan en pakte op 18,3 seconden zijn eerste World Cup-podium.

De strijd om plek drie was wat spannender en werd uiteindelijk gewonnen door de Duitser Johannes Kühn, die het bij één misser hield en op 29,7 seconden derde werd. Sivert Guttorm Bakken uit Noorwegen kwam net tekort, net als de Zweed Sebastian Samuelsson en Emilien Jacquelin uit Frankrijk, beiden goed voor twee missers.