Van Gaal haalt Frimpong en Clasie bij voorselectie Oranje

Boris (borisz)

Jeremie Frimpong en Jordy Clasie zijn de meest opvallende namen in de voorselectie van het Nederlands elftal van bondscoach Louis van Gaal. Voor Frimpong is het de eerste keer dat hij bij de voorlopige selectie van Oranje zit. Clasie speelde in 2016 voor het laatst in het Nederlands elftal.

De 21-jarige Frimpong is sinds 2021 in dienst van Bayer Leverkusen, dat hem overnam van Celtic. Hij komt uit de jeugdopleiding van Manchester City. In 2021 speelde Frimpong wel vier duels voor Jong Oranje. 

De laatste interland van Clasie dateert van november 2016, toen hij speelde tijdens het oefenduel met België (1-1). De dertigjarige middenvelder van AZ heeft tot op heden zeventien interlands achter zijn naam staan. Ajacied Ryan Gravenberch maakt geen deel uit van de voorselectie. Steven Bergwijn zit er wel weer bij nadat hij eerder afviel en alsnog werd opgeroepen door een afzegging van Steven Berghuis. Jasper Cillessen en Devyne Rensch zijn niet opgeroepen.

Het Nederlands elftal heeft eind deze maand twee oefenpotjes op het programma staan. We spelen op 26 maart tegen Denemarken en op 29 maart tegen Duitsland. Beide wedstrijden worden gespeeld in de Johan Cruijff Arena en beginnen om 20.45 uur. Deze twee oefenwedstrijden zijn opmaat naar de Nations League in juni en september en natuurlijk het WK in december. 

Voorselectie
Doel: Justin Bijlow (Feyenoord), Joël Drommel (PSV), Mark Flekken (SC Freiburg), Tim Krul (Norwich City).

Verdediging: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Matthijs de Ligt (Juventus), Tyrell Malacia (Feyenoord), Jurriën Timber (Ajax), Stefan de Vrij (Inter), Owen Wijndal (AZ).

Middenveld: Jordy Clasie (AZ), Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta), Marten de Roon (Atalanta), Guus Til (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Paris Saint-Germain).

Aanval: Steven Berghuis (Ajax), Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur), Memphis Depay (Barcelona), Cody Gakpo (PSV), Arnaut Danjuma (Villarreal), Luuk de Jong (Barcelona), Noa Lang (Club Brugge), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Wout Weghorst (Burnley).