Verstappen: "De auto voelde goed aan"

Maarten (rubbereend)

Tijdens de laatste testdag in Barcelona kwam Max Verstappen alleen in de ochtend in actie. De Nederlander kende weinig problemen en kon 59 ronden afwerken vanochtend. Dat waren er door problemen bij andere coureurs minder dan gepland. Verstappen was na afloop van de testdagen tevreden over de balans van zijn nieuwe Red Bull-bolide.

"Er waren behoorlijk wat rode vlaggen, dus we konden niet ons hele programma afwerken. Maar alles werkte naar behoren en de auto voelde goed aan. We hebben voortgeborduurd op mijn eerste dag. Het was belangrijk om alles te checken, hier in Barcelona", aldus de Red Bull-coureurs, zo lezen we op Verstappen.nl.

"Het is positief dat dat de auto goed werkt en ik ben blij met de balans. Toch zal het anders zijn bij de testdagen in Bahrein en tegen de tijd dat we de eerste race rijden, zullen de auto’s weer anders zijn. Wij hebben ons gericht op het rijden van veel ronden en elk aspect van de auto onder de loep te nemen", zo legt Verstappen uit na afloop van zijn laatste rondjes in Barcelona.

Over hoe het team ervoor staat ten opzichte van de andere teams durft de Nederlandse wereldkampioen niet te zeggen. "Dat weet ik niet en eerlijk gezegd hebben we op dit moment nog niet veel aandacht besteed aan de rondetijden. Dat komt pas tijdens Q3 in Bahrein."

Verstappen: "De auto voelde goed aan" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Verstappen: "De auto voelde goed aan" (Getty Images / Red Bull Content Pool)