Poels eindwinnaar Ruta del Sol, Kämna wint de slotetappe

H.Vviv

Wout Poels heeft de Ruta del Sol gewonnen. De Limburger hield stand in lastige slotrit, met aankomst bergop, en pakte de eindzege in de Spaanse rittenkoers. De slotetappe werd gewonnen door Lennard Kämna, die deel uitmaakte van een omvangrijke kopgroep.

In de laatste etappe in de Ruta del Sol lagen er verschillende beklimmingen onderweg en eindigde de slotetappe op een klim van bijna zeven kilometer met een gemiddelde stijgingspercentage van 5,5%. De ploeg van Poels controleerde de gehele rit ondanks dat er een grote kopgroep vooruit reed, maar in de kopgroep van maar liefst negentien renners zaten geen renners die een bedreiging vormde voor het klassement van de 34-jarige Limburger.

Kämna was uiteindelijk de sterkste van de kopgroep en won voor de Italianen Lorenzo Fortunato en Alessandro Covi. In de strijd om het algemeen klassement waren er op de laatste beklimming meerdere aanvallen op de leiderstrui van Poels, maar door uitstekend werk van zijn meesterknecht jack Haig werden die onschadelijk gemaakt. Poels moest alleen een klein gaatje laten op Simon Yates, maar de Engelsman had te veel achterstand om een bedreiging te vormen voor de Limburger.

Voor Poels is het pas zijn tweede eindzege in een meerdaagse koers. In 2016 pakte de 34-jarige renner van Bahrain-Merida de winst in eindwinst in de Volta a la Comunitat Valenciana.