Jakobsen opnieuw de snelste in de Algarve

H.Vviv

Fabio Jakobsen heeft zijn tweede ritzege in de Ronde van de Algarve op zak. De 28-jarige Nederlandse sprinter was in de derde etappe de snelste in de massasprint. Hij won voor Tim Merlier en Bryan Coquard. In het algemeen klassement blijft David Gaudu aan de leiding staan.

Na de bergrit in de Volta ao Algarve stond er vandaag weer een rit voor de sprinters op het programma. In een etappe van meer dan 200 kilometer over voornamelijk vlakke wegen was Jakobsen in de massasprint duidelijk de snelste. De 28-jarige Nederlander won met een fietslengte verschil op Merlier. Voor de 28-jarige Nederlander was het alweer zijn vierde seizoenszege. Eerder wist hij al twee keer te winnen in de Ronde van Valencia en vandaag pakte hij ook zijn tweede zege in de Algarve.

In de Ruta del Sol pakte de pas 19-jarige Magnus Sheffield de winst. In de derde etappe van de Spaanse rittenkoers was de jonge Brit één kilometer van de streep weggereden uit een uitgedund peloton. Sheffield had aan de finishstreep een kleine voorsprong op de Australiër Simon Clarke, die de sprint won van het peloton. In het algemeen klassement blijft Alessandro Covi aan de leiding staan in de Spaanse rittenkoers.