Voorzitter politievakbond op non-actief na meldingen grensoverschrijdend gedrag

Jippie

Politievakbond ACP heeft dinsdag voorzitter Gerrit van de Kamp verzocht zijn werkzaamheden neer te leggen. In de afgelopen weken heeft de ACP enkele meldingen ontvangen die wijzen op grensoverschrijdend gedrag.

De politievakbond heeft naar aanleiding hiervan een extern en onafhankelijk onderzoeksbureau ingeschakeld om verder onderzoek te doen. Het bestuur van de ACP heeft  de voorzitter verzocht zijn werkzaamheden neer te leggen om zo de ruimte te bieden het onderzoek uit te laten voeren en om hoor en wederhoor te kunnen laten plaatsvinden.

De ACP onthoudt zich van verdere inhoudelijke mededelingen totdat het onderzoek is afgerond.

In de verklaring van de vakbond staat niet wat de meldingen precies inhouden. Van de Kamp zelf was voor de NOS niet direct bereikbaar voor commentaar.

Van de Kamp is sinds 2004 voorzitter van de ACP. In die hoedanigheid heeft hij onder meer een belangrijke stem in de cao-onderhandeling met de overheid. Naast zijn voorzitterschap van ACP heeft hij een aantal andere functies, zo is hij lid van de Sociaal-Economische Raad (SER) en vicevoorzitter van de Vakcentrale voor Professionals (VCP).