Drie mannen aangehouden voor illegaal verspreiden van toetsen

qltel

Vanmorgen zijn drie mannen door de recherche aangehouden. Een van hen is een medewerker van Hogeschool Saxion in Enschede. Het betreft geen docent, maar een medewerker die werkzaam is in de centrale ondersteuning. Het vermoeden is dat deze medewerker toetsen tegen betaling heeft verstrekt aan derden.

Na een intern onderzoek door Saxion kwam deze handelswijze aan het licht. De hogeschool heeft daarop meteen aangifte gedaan bij de politie. Het vermoeden is dat de medewerker toetsen beschikbaar maakte en deze met de andere twee mannen deelde voordat de toets werd afgenomen. Deze twee mannen worden verdacht van het verspreiden van deze toetsen naar andere personen/studenten. Het rechercheonderzoek concentreert zich op deze drie verdachten.

De verdachten zijn overgebracht naar het Politiecellencomplex in Borne en in verzekering gesteld. Tevens zijn enkele gegevensdragers voor nader onderzoek in beslag genomen.

Hogeschool Saxion heeft voor (oud)studenten een speciaal meldpunt ingericht. Hier kunnen zij met vragen terecht: Meldpunt@saxion.nl