Russische biatleet gooit estafettegoud weg, Noorwegen slaat toe

heywoodu

Op de Olympische Spelen in Beijing is dinsdagochtend de estafette voor de mannen afgewerkt in het biatlon. Dat leek aanvankelijk niet heel spannend te worden wat betreft de strijd om het goud, maar uiteindelijk liep het toch nog even anders.

Namens Rusland opende Said Karimulla Khalili de wedstrijd en dat deed de jongeling uitstekend: samen met de Wit-Rus Mikita Labastau kwam hij als eerste door bij de wissel, waar kopman Alexander Loginov het stokje in handen pakte. Hij had twee extra patronen nodig, maar hield zijn ploeg aan de leiding, fors ook: Emilien Jacquelin volgde namens de Franse ploeg op 36 seconden.

Maxim Tsvetkov was de derde Rus en die deed het uitstekend: hij schoot tien uit tien en breidde de voorsprong op de Fransen, met Simon Desthieux, uit naar 41 seconden. Eduard Latypov mocht het afmaken en dat leek na de liggende schietbeurt uitstekend te gaan, tot de staande schietbeurt kwam: Latypov vergooide het volledig en moest zelfs twee strafrondes lopen, waardoor het goud weg was.

Na een stroeve start van Sturla Holm Lægreid en vooral Tarjei Bø lagen de Noren nog op de zesde plek op 1:47 minuten, maar Johannes Thingnes Bø werkte de ploeg terug naar plek drie en Vetle Sjåstad Christiansen wist Noorwegen met tien treffers langs de blunderende Latypov te schieten. Het goud ging zo naar de Noren, zilver was voor het Frankrijk van Fabien Claude, Jacquelin, Desthieux en Quentin Fillon Maillet, terwijl Latypov de Duitser Philipp Nawrath nog wel van zich af wist te houden voor brons.