Griekspoor in een leeg Ahoy uitgeschakeld door Fucsovics

Boris (borisz)

Voor Tallon Griekspoor zit het  World Tennis Tournament in Rotterdam erop. De 25-jarige Nederlander heeft het in de tweede ronde afgelegd tegen de fysiek sterke Márton Fucsovics uit Hongarije: 4-6 en 6-7 (4).

Fucsovics, de verliezend finalist van vorig jaar, deed weinig fout in de eerste set. De Hongaar brak Griekspoor in de vijfde game en speelde de set rustig uit. In set twee deed Griekspoor beter mee, kreeg kansen om te breaken, maar benutte die niet. Bij 4-4 op eigen service dreigde het even mis te gaan voor Griekspoor. De Hongaar kreeg twee breakpunten, maar Griekspoor werkte ze weg. In de tiebreak kwam onze landgenoot wel voor, maar Fucsovics bleek toch te sterk. Griekspoor kan inpakken, Fucsovics staat morgen in de kwartfinale tegenover de Rus Andrey Rublev.

In Rotterdam stonden donderdagavond ook Andy Murray, toernooiwinnaar in 2009, en Felix Auger-Aliassime tegenover elkaar, een partij tussen de oude en jonge generatie in het tennis. De 34-jarige Schot Murray, die na een slepende heupblessure weer in de top-100 staat, kwam er tegen de 21-jarige lichtvoetige Canadees, nummer negen van de wereld en kwartfinalist op de Australian Open, niet echt aan te pas. Het werd 6-3 en 6-4 voor de Canadees. 

Waar Griekspoor dinsdag met een zwaarbevochten zege de fans nog op de banken kreeg, moest hij donderdagavond vanwege de coronamaatregelen aantreden in een kil en leeg stadion. En daar hij op z'n zachtst gezegd niet blij mee. "Voor mij als Nederlander wordt het thuisvoordeel weggehaald", baalde de tennisser na middernacht tegenover de pers. "Ik houd ervan om voor publiek te spelen, misschien had het een verschil kunnen maken."

Griekspoor had bij toernooidirecteur Richard Krajicek het verzoek neergelegd om donderdag - net als dinsdag - met publiek te spelen. Hij kreeg echter de laatste avondwedstrijd. Die is zonder publiek, dat moet vanwege de coronaregels om 22.00 uur naar huis. Griekspoor: "Dan had ik nog liever om 9.00 uur 's ochtends gespeeld."