Skiester Gut-Behrami olympisch kampioen op super-G

heywoodu

Op de Olympische Spelen in de Chinese bergen zijn ook de vrouwen in het alpineskiën begonnen aan de snelle onderdelen. Vrijdag stond de super-G op het programma op de Rock-piste, waar de Zwitsers na afloop een feestje konden bouwen.

De Tsjechische Ester Ledecka was de tweede die naar beneden ging, enkele dagen nadat ze al olympisch goud won op de parallelreuzenslalom in het snowboarden. Haar tijd leek prima, maar de Oostenrijkse Mirjam Puchner dook er vervolgens wel 0,21 seconden onderdoor.

Michelle Gisin was de volgende die de piste betrad en de Zwitserse kwam in de buurt: 0,08 seconden achter Puchner. Tamara Tippler was ook sneller dan Ledecka, maar de Oostenrijkse kwam drie honderdsten tekort om Gisin's tijd te kloppen.

Kort daarna stond Lara Gut-Behrami boven en de landgenote van Gisin maakte vooral op het technische gedeelte indruk. De winnares van brons op de reuzenslalom en brons op de afdaling in 2014 deed er nu een schep bovenop: ze was 0,22 seconden sneller dan Puchner.

Ragnhild Mowinckel was nog even een bedreiging, maar de Noorse strandde op 0,58 seconden en pakte de zesde plek, achter Ledecka. Het goud bleef in handen van Gut-Behrami, voor Puchner en de bronzen Gisin.