Red Bull presenteert nieuwe RB18

Julian

De eerste fysieke presentatie van de nieuwe generatie 2022-bolides is een feit. Red Bull Racing presenteerde vandaag haar RB18 aan de wereld waarmee Max Verstappen en Sergio Pérez komend seizoen zullen deelnemen.

Na de presentatie van de VF-22 door het team van Haas F1 is Red Bull het tweede team op de grid dat haar strijdwapen onthult. Ook ditmaal betreft het een show car en toont het team bewust geen technische details. “Deze presentatie is vooral voor alle fans en sponsoren. De echte auto zal pas vlak voor de eerste testdag in Barcelona klaar zijn” liet Red Bull-adviseur Helmut Marko weten.

De nieuwe bolide wordt gedoopt als de RB18. Hoewel haar de voorganger de naam als RB16B droeg, wordt nummer 17 overgeslagen omdat het chassis uit 2021 een doorontwikkeling van het jaar ervoor betrof.

In tegenstelling tot het vertrouwde Red Bull-logo pronkt titelsponsor Oracle ditmaal op de sidepods. Daarnaast is de Honda-reclame verruild voor sponsoring van de energiedrankjesfabrikant. Hoewel de Japanse motorleverancier zich officieel heeft teruggetrokken zal Honda nog steeds krachtbronnen aan het team leveren.

Regerend wereldkampioen Verstappen koos ervoor met startnummer 1 op de grid te verschijnen en is hiermee de eerste sinds de RB10 van Sebastian Vettel. De Nederlander hoopt zijn titel te prolongeren met de nieuwe generatie Formule 1-wagens.