Bayern-Express pakt derde rodelgoud op rij in de dubbels

heywoodu

De derde van vier gouden medailles in het rodelen tijdens de Olympische Spelen is woensdag vergeven. Op de baan van Yanqing in China kwamen de dubbels aan de beurt, zij werkten hun wedstrijd af in twee runs.

Na de eerste van twee runs was het beeld eigenlijk al vrij duidelijk: de twee Duitse duo's streden om goud, Oostenrijk ging voor brons. Tobias Wendl en Tobias Arlt, olympisch kampioenen van 2014 en 2018, kregen het ook in dit voor hen wat lastige seizoen tóch weer voor elkaar om hun landgenoten Toni Eggert en Sascha Benecken te kloppen en wel met 0,045 seconden in de eerste run.

De Oostenrijkers Thomas Steu en Lorenz Koller volgden op 0,171 seconden, achter hen waren de gaten al vrij fors: Emanuel Rieder en Simon Kainzwaldner uit Italië stonden op 0,347 seconden, Martins Bots en Roberts Plume (+0,373) bleven hun uiterst ervaren Letse landgenoten Andris en Juris Sics (+0,448) zowaar voor.

Sics en Sics behielden in de tweede run ruimschoots hun positie, hoewel een nieuwe medaille uiterst ver weg was. De jonge Bots en Plume bleven hun ervaren landgenoten 0,018 seconden voor, Rieder en Kainzwaldner kwamen na een fout onderin achter beide Letse duo's terecht. Steu en Koller gingen onderin in de fout, maar doken toch 0,354 seconden onder de Letse tijd door en dus was het Oostenrijkse dup in elk geval zeker van een medaille.

De strijd om goud werd geopend door Eggert en Benecken, die géén fout maakten en met 0,412 seconden de leiding pakten en Duitsland verzekerden van goud. Wendl en Arlt deden een gooi naar het goud en met een perfecte run lukte dat: de Bayern Express was 0,099 seconden sneller dan hun landgenoten, terwijl Oostenrijk het brons pakte.