Illegaal pokertoernooi opgerold in Waalwijk

Monique Verlind (DJMO)

Naar aanleiding van signalen dat er in een pand aan de Grotestraat in Waalwijk verdachte situaties zouden plaatsvinden, zijn agenten zondagnacht binnengevallen. Er bleek een illegaal pokertoernooi aan de gang te zijn. Er is niemand aangehouden.

Agenten gingen even na middernacht een pand aan de Grotestraat binnen en troffen bijna 40 personen aan. Ook troffen zij 4 pokertafels aan, waar illegale toernooien werden gespeeld. De aanwezigen werden allen gecontroleerd en kregen een boete voor het overtreden van de coronamaatregelen. Het aanwezige geld, bijna 7500 euro, werd in beslag genomen. Daarnaast zal er dossier worden opgemaakt voor het Openbaar Ministerie. Die zal gaan bekijken hoe de zaak verder wordt afgehandeld. De politie maakt tevens een bestuurlijke rapportage op ten behoeve van de gemeente.

Illegaal gokken
Illegaal gokken is oncontroleerbaar, gokkers hebben geen garantie op een eerlijk spel. Zij lopen bovendien het risico op een boete. Door gebrek aan toezicht is er een hoger risico op gokverslaving of gokken door minderjarigen. Ook is er geen zicht op geldstromen, die vaak aanzienlijk zijn. Mensen die geld inzetten kunnen dat ongeregistreerd doen. Illegaal gokken wordt dan ook vaak gebruikt om crimineel geld wit te wassen.