NFL: Zes teams afgevallen in strijd om Super Bowl

heywoodu

De playoffs in de NFL zijn begonnen, met in de afgelopen dagen de eerste zes wedstrijden: die in de Wild Card Round. Zes ploegen werden uitgeschakeld, de zes winnaars staan in de Divisional Round, waar de Green Bay Packers en Tennessee Titans zich al voor geplaatst hadden.

AFC
We beginnen met de AFC, waar de Cincinnati Bengals het opnamen tegen de Las Vegas Raiders. Via een touchdown pass van Joe Burrow op CJ Uzomah kwamen de Bengals op voorsprong en een pass van Burrow op Tyler Boyd breidde die voorsprong in het tweede kwart uit. Een 20-6 voorsprong werd verkleind door een touchdown van Zay Jones, maar verder hielden de Bengals stand. Op 26-19 werd het nog even goed spannend: de Raiders stonden in de red zone, maar een pass van quarterback Derek Carr werd gepakt door Bengals-speler Germaine Pratt, waarmee de wedstrijd voorbij was.

De Buffalo Bills kregen bezoek van de New England Patriots en dat was eigenlijk geen moment spannend. Josh Allen bediende Dawson Knox in het eerste kwart twee keer en in het tweede kwart was Devin Singletary twee keer goed voor een touchdown: 27-0. De Patriots deden via passes van Mac Jones op Kendrick Bourne tot twee keer toe iets terug, maar touchdowns van Emmanuel Sanders, Gabriel Davis en Tommy Doyle hielpen de Bills naar een 47-17 monsterzege.

De Kansas City Chiefs ontvingen de Pittsburgh Steelers, die via een fumble return van TJ Watt al snel op 0-7 kwamen. Chiefs-quarterback Patrick Mahomes liet het er echter niet bij zitten en via touchdown passes op Jerick McKinnon, Byron Pringle en Travis Kelce kwamen de Chiefs nog voor het einde van het kwart op 21-7. Via nog twee touchdowns werd de voorsprong alleen maar groter en de Steelers kwamen er eigenlijk geen moment meer echt aan te pas: 42-21 werd de eindstand.

NFC
De Philadelphia Eagles gingen op bezoek bij de regerend kampioenen, de Tampa Bay Buccaneers van Tom Brady. Dat was ook niet zo spannend: Giovani Bernard en Ke'Shawn Vaughn scoorden in het eerste kwart een touchdown, Rob Gronkowski en Mike Evans ontvingen in het derde kwart een touchdown pass van Brady voor inmiddels 31-0. Twee touchdowns voor de Eagles in het vierde kwart waren leuk voor de statistieken, maar verder niet: de Bucs wonnen met 31-15.

In Dallas kregen de Cowboys bezoek van de San Francisco 49ers, die via Elijah Mitchell vroeg op voorsprong kwamen. Robbie Gould trapte een paar goede field goals raak namens de 49ers, Amari Cooper deed voor de Cowboys wat terug na een pass van Dak Prescott: 7-16 bij rust. Deebo Samuel bracht de Niners naar 7-23 met een 26-yard touchdown run, waarna de Cowboys in het vierde kwart in de buurt kwamen via een field goal van Greg Zuerlein en een touchdown van Prescott. In de laatste seconden leek Dallas nog één kans te krijgen, maar de nodige chaos om de play op gang te krijgen resulteerde erin dat het te laat was: de 49ers wonnen met 17-23.

De Wild Card Round werd afgesloten door de Los Angeles Rams en de Arizona Cardinals en ook dat was niet geweldig spannend. Odell Beckham Jr, quarterback Matthew Stafford, David Long Jr en Cooper Kupp scoorden op diverse wijzen een touchdown voor 28-0 voor de Rams. James Conner deed iets terug en de 2-point conversion was succesvol voor de Cardinals, maar meer dan een field goal zat er daarna niet meer in: 34-11 voor de Rams bleek de eindstand.

Uitslagen Wild Card Round
Cincinnati Bengals - Las Vegas Raiders (AFC) 26-19
Buffalo Bills - New England Patriots (AFC) 47-17
Tampa Bay Buccaneers - Philadelphia Eagles (NFC) 31-15
Dallas Cowboys - San Francisco 49ers (NFC) 17-23
Kansas City Chiefs - Pittsburgh Steelers (AFC) 42-21
Los Angeles Rams - Arizona Cardinals (NFC) 34-11

Zaterdag 22 januari
22.30 Tennessee Titans - Cincinnati Bengals (AFC)
02.15 Green Bay Packers - San Francisco 49ers (NFC)

Zondag 23 januari
21.00 Tampa Bay Buccaneers - Los Angeles Rams (NFC)
00.30 Kansas City Chiefs - Buffalo Bills (AFC)