Kilde ook de beste op afdaling, Goggia domineert wederom

heywoodu

De voorlaatste dag van het World Cup-weekeinde voor de alpineskiërs heeft geen nieuwe winnaars opgeleverd. In het Amerikaanse Beaver Creek kwamen de mannen in actie, terwijl de vrouwen naar beneden raasde in het prachtige Lake Louise in Canada.

Afdaling mannen, Beaver Creek
Na twee super-G's was het voor de heren tijd om de afdaling aan te vallen en dat deed Beat Feuz uitstekend. Kugelblitz noteerde een rappe tijd, maar de Oostenrijker Matthias Mayer was vervolgens 0,35 seconden sneller dan de Zwitser. Lange tijd bleef het daar nog bij, Dominik Paris kwam tot op 0,22 seconden van Feuz en nam de derde positie in.

Als negentiende kwam Aleksander Aamodt Kilde aan de beurt en de Noor was behoorlijk op dreef. In de eerste super-G ging hij nog hard onderuit, de tweede won hij en op de afdaling dook hij maar liefst 0,66 seconden onder Mayer's tijd door. Dat bleek de winnende tijd, Mayer en Feuz hielden hun podiumpositie ook nog vast, hoewel Matteo Marsaglia uit Italië nog op 0,19 seconden van Feuz vierde werd.

Afdaling vrouwen, Lake Louise
Sofia Goggia was een dag eerder ongenaakbaar op de afdaling en ook dit keer was de Italiaanse bijzonder indrukwekkend onderweg: ze dook 0,98 seconden onder de op dat moment leidende tijd van de Zwitserse Corinne Suter. Alleen Breezy Johnson kwam er uiteindelijk nog bij in de buurt, maar de Amerikaanse bleef op 0,84 seconden steken en werd keurig tweede. Suter's podiumplek werd bedreigd door Cornelia Hütter, maar de Oostenrijkse kwam 0,18 seconden tekort en noteerde de vierde tijd.