FOK! Wat een weer: lui op de bank zomaar wat tikken

Stephan (Stephan5)

herfstbanner

Het Sinterklaasjournaal is weer begonnen!  

Dit heeft volgens mij niet zo heel veel met het weer te maken, maar ik dacht ik geef het tóch maar even mee!

Het weer voor deze week is niet over naar huis te schrijven. Het blijft de hele week zo goed als droog en de zon zal iedere dag wat terrein prijs moeten geven. Zeker in de westelijke provincies lijkt het zelfs een uitermate grijze week te gaan worden. 

Vandaag zagen we dat ook al. In een groot deel van het land was de bewolking opnieuw zeer dominant aanwezig. Grote uitzondering was met name het zuidwesten van ons land. De zon scheen daar volop en zij kwamen daar tot ruim 6 uur zon. Elders in den lande waren de opklaringen veel spaarzamer. Plaatselijk viel er ook nog een heel klein beetje regen, maar dat stelde niet veel voor. 

Nu zul je net zien dat de opklaringen zich juist nu zich wel gaan uitbreiden, terwijl het al donker is. UIteindelijk zal ook het noorden opklaringen krijgen. Er kan dan wel lokaal mist ontstaan. In het oosten van het land is vorst aan de grond niet uitgesloten. Langs de kust blijft het uiteraard zachter. 

Morgen starten we overal met opklaringen, als het al niet vrijwel helder is. Dit feest duurt voor een deel van het land niet zo lang. Een nieuwe wolkenband is alweer onderweg en tegen de middag betrekt het dan in het westen. De middag zal daar dan ook grotendeels grijs gaan verlopen. Het gaat echter niet zo hard, dus ik heb goede hoop dat een groot deel van het land nog geruime tijd van het zonnetje kan genieten. Uiteindelijk zal het ook langs de oostgrens bewolkter gaan worden. Het blijft wel droog, dus in feite heeft niemand iets aan die bewolking.  

Het lijkt tot en met het weekend met name in opnieuw het westen grotendeels bewolkt te blijven. Ik moet er wel bij zeggen dat het morgen voor veel mensen de zonnigste dag van de week gaat worden. De kans op neerslag is erg klein. Alleen op donderdag zou er een klein beetje neerslag kunnen vallen. 

Ook in de temperaturen zit weinig beweging. Over het algemeen is het de hele week zo'n 11 of 12 graden. Veel wind is er ook niet. De kans op mist is aan het einde van de week aanwezig, maar niet op heel uitgebreide schaal. 

Actief weer vinden we nog steeds rondom Italie. Morgen zijn ook Mallorca, Menorca en Ibiza de klos. In deze gebieden kunnen opnieuw heftige buien vallen. Het Spaanse vasteland blijft echter zonnig en droog. Vriezen doet het in Scandinavie. 

KOFFIE!  


Terrasje Purmerend (Foto: Pukeko)
Een terrasje in Purmerend. Droog bleef het niet, want even later viel er een pittige bui. (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.