FOK! Wat een weer: saaiste tijd van het jaar

Stephan (Stephan5)

herfstbanner

Dag allemaal!  

Wat de atmosfeer ons gisteren voorschotelde sloeg natuurlijk helemaal nergens op. Alleen in het zuidoosten hebben ze de zon nog wel gezien, maar voor het overgrote deel van het land was het huilen met de pet op. Een dik pakket bewolking lag over ons land. Het was uitermate somber en zeker ook heel donker. Ik had het licht om 13.00 al aan en om 15.00 zelfs twee. Zo donker was het. En er viel vrijwel geen neerslag. Hoe depressief kun je dan worden?

Gelukkig was daar Radio Oost. Op zaterdag is er altijd het fantastische programma 'Toppers Van Toen' met Oene Loonstra. Dat is puur genieten voor de ware liefhebber van muziek. Elke week staat er weer een ander jaartal centraal, echter wel tussen 1960 en ongeveer 1985. Beter kun je het toch niet hebben? De hitparade uit Engeland en Amerika worden besproken en gedraaid en ook hits uit onze Top 40 toendertijd. Ook heel veel nummers die je echt nooit hoort op de radio. Gisteren stond 1969 centraal en wat was dat weer puur genieten. Als je denkt dat we net zijn begonnen, dan zijn die vier uur alweer om.  

Enfin, zo ben ik deze waardeloze weerdag dus door gekomen.  

Overigens was ook de wind nadrukkelijk aanwezig. Die blijft tot vanmiddag ook zijn stempel op het weerbeeld drukken.

Vandaag moet het weer dan wel weer wat kleur gaan bekennen. In de ochtend moet het gaan opklaren en zeker in het westen ziet het er dan veel vriendelijker uit dan gisteren. In het zuidoosten blijft de bewolking nog een tijdje hangen, terwijl in het noorden een paar buien komen opdraven. Dus helemaal droog zal het niet worden. Onweer sluit ik overigens niet helemaal uit bij die buien.

De temperaturen liggen rond de 11 graden, en de naar west draaiende wind blijft met kracht 4 tot 7 flink doorstaan. 

Komende week lijkt het rustiger te worden. Ik ben echter wel bang dat de bewolking de boventoon zal voeren en dat de zon niet vaak te zien zal zijn. Ook neemt de kans op mist weer toe. 

Eigenlijk zitten we nu dus in de saaiste tijd van het jaar.  

Correctie: Zo saai was het de afgelopen week ook weer niet. Er waren fantastische buienluchten te zien als je in de buurt van de kust was. Rob legde dat van een mooie positie vast. 

Fijn weekend!  


CB uitzicht (Foto: DJMO)
Een prachtige CB van een bui die langs de kust waggelde. Dat leverde wel zeer fraaie plaatjes op als je er uitzicht op had. (Foto:Rob)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.