A50 weer open na herstelwerkzaamheden wegdek na brand oplegger met gevaarlijke stoffen

Jippie

Een oplegger van een vrachtwagen is vanmiddag rond 14.20 uur in brand gevlogen op de A50 bij Herpen. Er zijn meerdere brandweervoertuigen ter plaatse om het vuur te blussen. De oplegger was geladen met gevaarlijke stoffen. Het gaat om verfgerelateerde stoffen, meldt Rijkswaterstaat. Volgens Rijkswaterstaat zorgde de brand voor veel overlast omdat de A50 in beide richtingen moest worden afgesloten. Meer hierover bij de Gelderlander.

Update 3 november 7.50 uur: De A50 is weer vrij na nachtwerk om het asfalt bij Ravenstein en Herpen te herstellen na  het in brand vliegen van een oplegger met gevaarlijke stoffen. Sinds iets na 7.00 uur woensdagmorgen is de weg weer begaanbaar. 

  

Eerdere berichtgeving:
De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Volgens de vrachtwagenchauffeur zag hij twee negroïde mannen wegrennen uit de brandende oplegger. De politie vermoedt dat dit vluchtelingen betreft, het tweetal is nog niet gevonden. Eén rijbaan is inmiddels vrijgegeven, voor de andere rijbaan is een omleidingsroute aangegeven.