FOK! Wat een weer: typisch herfst!

Stephan (Stephan5)

herfstbanner

Goeiedag!

Vrijwel het hele weekend stond in het teken van bewolking en regen. In het oosten en noorden hebben ze gisteren nog wel een beetje zon gezien, maar alhier staat de teller qua zonuren op minder dan één uur. Aan regen echter geen gebrek. Gisteren hadden de regenmeters al volop werk te doen en vandaag deed de atmosfeer er nog een schepje boven op. 

Het heeft hier eigenlijk vanaf 11.00 vrijwel nonstop geregent. Het einde komt nu wel in zicht en ik denk dat we hier iets boven de 25 mm gaan eindigen. Ook in het binnenland regent het hier en daar nu flink door. Cijfers kan ik dan ook pas morgen meedelen.

Verder zien we ook grote gebieden met zware buien in het Middellandse Zeegebied. Vrij opmerkelijk was dat het in Spanje ondanks de neerslag plaatselijk 30 graden is geworden. De komende dagen blijft het ook niet pluis in genoemde gebieden.

Vandaag krijgt het kustgebied nog wat regen. In het binnenland onstaan stapelwolken waaruit later op de dag ook wat regen kan vallen.

Eigenlijk moeten de kustprovincies de hele komende week rekening houden met buien. Onweer is daarbij zeker mogelijk. In het binnenland echter lijkt de nieuwe week niet al te nat te gaan verlopen. Het hangt een beetje van de stroming af waar precies meer of minder neerslag gaat vallen. Noord-Holland en Friesland lijken momenteel de favoriete kandidaten voor redelijk wat neerslag. 

Ik schat de hoeveelheid neerslag de komende dagen in zo tussen de 10 mm in het oosten tot 40 mm in het noordwesten. Zeker in het binnenland zal de zon met regelmaat te zien zijn. 

De temperaturen liggen echter wel flink lager. We komen de komende dagen uit zo rond de 12 graden. Ook de wind laat zich soms gelden en over het algemeen ligt de kracht daarvan tussen de 4 en 6 Bft uit het zuidwesten. 


Fraaie foto uit Uden (Foto: Winterstorm666)
Een heel mooie foto uit de omgeving van Uden. De foto is gemaakt door: Winterstorm666.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.