Uitslag sc Heerenveen - AZ

H.Vviv

AZ heeft een 3-1 zege geboekt bij sc Heerenveen, dat na twee overwinningen voor het eerst puntenverlies opliep. Voor de Alkmaarders waren het de eerste punten.

AZ begon sterk aan het duel tegen Heerenveen en raakte al in de tweede minuut via spits Vangelis Pavlidis de paal. Waar AZ de kans miste om op voorsprong te komen kwam Heerenveen wel op voorsprong. Henk Veerman opende de score. De spits kopte binnen op aangeven van Siem de Jong.

Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong, want drie minuten later maakte AZ alweer gelijk. Pavlidis kopte raak uit een rebound. Vlak voor rust waren de Alkmaarders dicht bij de 1-2, maar een geweldige redding van sc Heerenveen voorkwam dat.

Vlak na rust nam AZ toch de leiding. Debutant Aslak Fonn Witry krulde de bal in de verre hoek en zo zette hij zijn nieuwe ploeg op voorsprong. De rechtsback kwam deze over van het Zweedse Djurgårdens IF. Vlak voor tijd besliste De Wit het duel alsnog met een intikker na een knappe actie van invaller Tijjani Reijnders.

Voor AZ was het de eerste eredivisiezege van het seizoen, voor Heerenveen de eerste nederlaag.

sc Heerenveen

1 - 3

AZ

 11' H. Veerman    14' Pavlidis
 50' Witry
 88' De Wit
 
 Gele kaart: , Letschert, (AZ)
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 16.000
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Mulder
v.Ewijk
v.Beek
Dresevic
Woudenberg (Nunumete/85)
Kongolo (v.d.Heide/76)
Halilovic
J.Veerman
F.Stevanovic (Nygren/57)
H.Veerman
De Jong
  Verhulst
Sugawara
Letschert
Martins Indi
Witry
Midtsjö (Clasie/85)
De Wit
T.Koopmeiners
Karlsson (Reijnders/85)
Pavlidis (Evjen/73)
Aboukhlal (Gudmundsson/63)