Bokser Buatsi wint weer met flinke knockout, Ortiz zet weg naar wereldtitel door

heywoodu

Voor de liefhebber van het boksen keren we nog even terug naar afgelopen weekeinde, voor onder meer Manny Pacquaio komend weekeinde in de ring stapt. Er werd op diverse plekken gebokst om diverse wereldtitels, het ene gevecht wat beter dan het andere.

Joshua Buatsi (14-0) - Ricards Bolotniks (18-5)
De ongeslagen Brit Joshua Buatsi kreeg in Brentwood met de Let Ricards Bolotniks een volgende test tegenover zich, wachtende op een kans op een echte wereldtitel. In mei won Buatsi met een harde knockout van Daniel Dos Santos, Bolotniks wist dik tien ronden vol te houden. Buatsi was echter beter en in de elfde ronde maakte hij het met een loeiharde rechter op het hoofd van de Let af, waarmee hij zijn WBA International-titel in het lichtzwaargewicht (-79,4kg) verdedigde.

John Riel Casimero (30-4) - Guillermo Rigondeaux (20-1)
Na wereldtitels in twee gewichtsklasses pakte Casimero in 2019 de WBO-wereldtitel in het bantamgewicht (-53,5kg) door Zolani Tete te verslaan. Vorig jaar was hij Duke Micah de baas en nu mocht hij het in Carson opnemen tegen de 40-jarige Cubaan Guillermo Rigondeaux, een echte grootheid: olympisch kampioen in 2000 en 2004, een van de beste amateurboksers ooit en professioneel wereldkampioen in twee gewichtsklasses.

Tegen Vasyl Lomachenko verloor hij in 2017 voor het eerst, tegen Casimero kreeg Rigondeaux de kans om na zijn superbantamgewichttitels (2013-2017) ook een volledige wereldtitel in het bantamgewicht te pakken. Het werd helaas geen spetterend gevecht tegen Casimero, bij elkaar landden er nog geen honderd slagen. Rigondeaux ontweek het een en ander, Casimero raakte zo nu en dan eens wat en uiteindelijk gaven twee van de drie juryleden de winst aan de Filipijn.

Vergil Ortiz Jr (17-0, 17 KO's) - Egidijus Kavaliauskas (22-1, 18 KO's)
In Frisco Ortiz in de ring om zijn WBO International-titel in het weltergewicht (-66,7kg) te verdedigen, nadat hij die in maart van Maurice Hooker had gewonnen. Met Egidijus Kavaliauskas had hij een taaie Litouwer tegenover zich, die pas in 2019 door nota bene Terence Crawford tegen zijn eerste nederlaag aan was gelopen. Een mooi gevecht dus en voor beide heren een goede kans op weg naar een gevecht voor een volwaardige wereldtitel.

In de tweede ronde gaf Kavaliauskas een enorme partij gas, maar Ortiz bleef - ongeveer - overeind. De Litouwer sloeg ook in ronde drie weer toe, maar liep tegen een counter aan en ging even naar het canvas. Ortiz herstelde zich en kwam meer in het gevecht, in ronde acht resulterend in een tweede knockdown van Kavaliauskas, nog in dezelfde ronde gevolgd door nummers drie, vier én vijf, waarna de scheidsrechter er een einde aan maakte: achttien zeges, achttien knockouts voor Ortiz.

Joshua Franco (17-1) - Andrew Moloney (21-1)
Een heus drieluik kwam tot voltooiing: in juni vorig jaar was Franco te sterk voor Moloney en pakte hij diens WBA Regular-titel in het supervlieggewicht (-52,2kg) over. In november stonden ze nog eens tegenover elkaar, dit keer werd het een no contest, nadat Franco al snel een oogblessure op was gelopen. In Tulsa stonden ze nog eens tegenover elkaar en ook dit keer was het spannend, maar ook dit keer kreeg Franco door alle drie juryleden de overwinning toebedeeld.