Cort blijft Roglic net voor in zesde etappe Vuelta

H.Vviv

Magnus Cort heeft de zesde etappe van de Vuelta gewonnen. De Deen zat mee in de vroege vlucht en hield net een opkomende Primoz Roglic van zich af. Roglic is wel de nieuwe leider in de Ronde van Spanje.

Na twee massasprints was het vandaag weer aan de klassementsrenners, al kregen we wel een volledige vlakke aanloop naar het slotklimmetje van 1,9 kilometer. In tegenstelling tot de voorgaande etappes was het lastig om in de juiste vlucht mee te zitten, maar uiteindelijk raakte vijf renners weg, met daarbij Jetse Bol en Bertjan Lindeman.

Het vijftal reed een voorsprong van zeven minuten bij elkaar en ze leken voor de ritzege te mogen strijden, tot de ploeg van Michael Matthews zich op kop van het peloton zette. De voorsprong liep snel terug en zeker nadat Ineos het peloton in waaiers trok leek het een kansloze missie te worden voor het vijftal, al hadden ze bij het opdraaien van de slotklim van twee kilometer nog altijd een voorsprong van meer dan een halve minuut.

Op de slothelling spatte de boel volledig uit elkaar, zowel voorin als in het peloton. Magnus Cort was de sterkste vooraan, maar het peloton onder aanvoering van Ineos kwam snel dichterbij. Toch was het Cort die het net hield voor Primoz Roglic, de sterkste bleek van de favorieten. Roglic neemt de leiderstrui over van Kenny Elissonde.

Vrijdag staat de eerste rit met meerdere beklimmingen op het programma met aankomst op de Balcón de Alicante, een klim van 8,4 kilometer met een stijgingspercentage van 6,4%.