Garcia wint fraaie Moto3-race Red Bull Ring

heywoodu

Op de Red Bull Ring hebben de heren in de Moto3 zondag de Grand Prix van Oostenrijk afgewerkt. Het werd weer een deels klassieke Moto3-race, waarbij tot in de laatste bocht geknokt werd om de podiumposities.

Met Romano Fenati, Tatsuki Suzuki en Jeremy Alcoba op de eerste rij ging de race van start, waarbij Fenati na een topstart alsnog gepasseerd werd door Deniz Öncü. De twee wisselden meerdere malen van positie, WK-leider Pedro Acosta kwam zich ook melden en Ayumu Sasaki schoof onderuit.

Ondertussen kwam ook Jaume Masia zich voorin melden en ook hij reed even op kop, net als Acosta. Het bleef Moto3 en dus veranderden de posities in de voorhoede bijna na elke bocht weer, maar met Sergio Garcia en Dennis Foggia er nog bij leek duidelijk wie de sterkste mannen waren.

Met twee ronden te gaan bestond de kopgroep nog altijd uit dezelfde zes mannen, hoewel Izan Guevara toch de aansluiting nog vond, met John McPhee en Darryn Binder in zijn kielzog. De slotronde leverde een fraaie strijd om de winst op en daarin was Garcia de beste: hij won, Öncu en Foggia completeerden het podium, voor Acosta, Fenati en Masia.