Uitslag RKC Waalwijk - AZ

Olga Kroeders

AZ is met een nederlaag aan het nieuwe seizoen begonnen. De Alkmaarders, die een aantal belangrijke spelers zag vertrekken, verloren bij RKC Waalwijk met 1-0.

De eerste serieuze kans was voor de bezoekers. Gudmundsson kwam echter net te kort. Even daarna scoorde Zakaria Aboukhlal voor AZ, maar de treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd. Niet lang daarna werd er weer een goal van de Alkmaarders afgekeurd. Joel Pereira, de keeper van RKC, kwam buiten zijn doelgebied en mocht de bal dus niet met de handen aanraken. Dani de Wit kon de bal zo het lege doel inschuiven, maar hij stond buitenspel.

AZ voerde de druk op, maar de ploeg miste aanvallend gezien scherpte. Zo werd een afstandsschot van Reijnders gekraakt, en Clasie kwam uit een strafschop ook niet tot scoren. De thuisploeg kwam er een paar keer gevaarlijk uit, zo kon Iliass Bel Hassani uithalen, zijn schot werd echter gekraakt. Richard van der Venne kon RKC op voorsprong koppen, maar hij kreeg de bal niet goed op het voorhoofd. Op slag van rust kwam RKC wel op voorsprong. Michiel Kramer schoot van dichtbij raak na aangeven van Gaari.

Na zo'n vijf minuten in de tweede helft wilde RKC een strafschop na hands van Oosting. Arbiter Kooij vond echter dat de verdediger er niets aan kon doen dat de bal tegen zijn arm kwam en liet doorspelen. Even daarna een grote kans op de gelijkmaker na een misser in de verdediging van RKC. Aboukhlal had echter te veel tijd nodig om te controleren en uit te halen. Doelman Pereira kon daardoor redden door uit te komen. AZ begon weer meer druk op te voeren.

Pavlidis was bij AZ inmiddels ingevallen en door hem kwam er meer dreiging. De Griek kreeg twee keer achter elkaar kansen. Ook in het vervolg probeerde AZ er alles aan te doen om in elk geval met een punt naar huis terug te keren, maar de Waalwijkers wisten stand te houden.

RKC Waalwijk

1 - 0

AZ

 45' Kramer    
 
 Gele kaart: , Gudmundsson, (AZ)
 
Stadion: Mandemakers Stadion, Waalwijk
Arbiter: Kooij
 
Opstelling:   Opstelling:
J.Pereira
Gaari
Meulensteen
Touba
Lutonda (Adewoye/70)
Azhil
v.d.Venne (El Bouchataoui/76)
Büttner
Bel Hassani (Odgaard/60)
Kramer (Stokkers/76)
Bakari
  Verhulst
Sugawara
Letschert
Martins Indi
Oosting
Reijnders (T.Koopmeiners/60)
De Wit
Clasie (Midtsjö/74)
Aboukhlal (Evjen/73)
Gudmundsson (Poku/80)
Karlsson (Pavlidis/60)