Brentford FC opent Premier League-seizoen met klinkende zege op Arsenal

Boris (borisz)

Brentford FC heeft vrijdagavond in de openingswedstrijd van het Premier League-seizoen meteen voor een stunt gezorgd. De promovendus won thuis met 2-0 van Arsenal. 

Brentford keerde na 74 jaar terug op het hoogste Engelse niveau en stond in de eerste wedstrijd meteen voor een zware klus, want dertienvoudig landskampioen Arsenal kwam op bezoek. De promovendus liet zien waarom Arsenal geen ploeg is om van onder de indruk te zijn. Een schot van Bryan Mbeumo spatte nog uiteen op de paal, waarna Sergi Canós de score halverwege de eerste helft wel opende met een schot in de linkerhoek.

Arsenal had alle tijd om de achterstand weg te werken, maar slaagde er nauwelijks in om grote kansen te creëren. Brentford had nog wel een paar kansen. Het een kwartier voor tijd 2-0: Christian Nørgaard kopte raak na een verre inworp van Mads Berg. The Gunners gingen nog op jacht naar de aansluitingstreffer, maar wisten de spanning niet meer terug te brengen.

Bij Arsenal viel Bukayo Saka na een uur spelen in. De Engelse EK-ganger, die in de finale tegen Italië de beslissende penalty miste en daarna op sociale media racistisch bejegend werd, kreeg van de supporters van Brentford een groots onthaal.