Bedreiging GGD-NOG personeel leidt tot foto- en filmverbod bij C19-vaccinatie

Jippie

Bedreigingen en intimidaties aan de telefoon en de vaccinatielocaties van GGD Noord- en Oost Gelderland hebben gezorgd dat er een verbod wordt ingesteld op het maken van foto’s en video’s ingesteld op de priklocaties. 

Op de website van GGD-NOG schrijft men het volgende over de noodzaak tot het instellen van een fotoverbod:
"In de regio Noord- en Oost-Gelderland wil 88% van de inwoners zich laten vaccineren of is al 1 of 2 keer gevaccineerd. Onze vaccinatielocaties worden door bezoekers beoordeeld met een 9,3. Wij zijn trots op al onze betrokken medewerkers die keihard werken om dit mogelijk te maken, 7 dagen per week en 12 uur per dag.

Bedreiging
Tot onze verbijstering komt het voor dat medewerkers op de vaccinatielocaties en aan de telefoon worden geïntimideerd en bedreigd. In een enkel geval is het zelfs voorgekomen dat medewerkers dreigbrieven hebben ontvangen op hun woonadres. Dit heeft grote impact. Elke vorm van intimidatie of bedreiging nemen wij serieus en samen met de betrokken medewerker(s) doen wij daarvan aangifte bij de politie. Die neemt dit zeer serieus. Wij vangen onze medewerkers die hiermee te maken krijgen op en ondersteunen hen waar dat mogelijk en nodig is.

Verbod foto's en films
Een van de maatregelen die wij hebben genomen om onze medewerkers te beschermen is een verbod op het maken van foto’s en films door bezoekers, pers en medewerkers op de vaccinatielocaties. Dit gaat per direct in. Bij het maken van een foto is het niet altijd duidelijk of er sprake is van een selfie of dat er medewerkers op de foto gezet worden. Dat zorgt bij onze medewerkers voor een gevoel van onrust en onveiligheid. Met deze maatregelen willen we ervoor zorgen dat de collega's hun werk op een veilige en plezierige manier kunnen blijven doen."

Foto en film verbod 2 ( Foto:Pixabay)
Foto en film verbod ( Foto:Pixabay)