Vrouw mishandelt agent bij aanhouding voor bezit BB-guns en wietkwekerij

Jippie

Zaterdagavond tegen 23.00 uur meldt zich een gezelschap bij het politiebureau in Roosendaal. Zij overhandigen een agent een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Uit onderzoek blijkt dat het om een zogenoemde BB gun gaat, een balletjespistool. Het wapen, dat geschikt is voor afdreiging en om die reden verboden in Nederland, wordt meteen in beslag genomen en vernietigd.

In een gesprek met de man die het wapen aan de politie geeft, wordt duidelijk dat het eigendom is van een vrouw uit Oudenbosch. Zij zou wonen aan de Bornhemweg. De man zou het wapen van de vrouw hebben afgepakt nadat zij hem ermee bedreigde. Toen de man het wapen wilde afpakken ontstond er een worsteling, hierbij lopen beide betrokkenen verwondingen op. Uiteindelijk is het hem, naar eigen zeggen, gelukt om het wapen afhandig te maken en is hij ermee naar de politie gereden. Als deze informatie bekend wordt bij de politie gaan agenten direct naar de betreffende woning in Oudenbosch.

Machtiging tot binnentreden
Een hulpofficier van justitie schrijft een machtiging uit voor het binnentreden en doorzoeken van de woning in Oudenbosch.

In de woning treffen agenten een man en een vrouw aan. De agenten doen onderzoek in de woning en vinden nog twee BB guns. Ook wordt er een kleine hoeveelheid cocaïne gevonden en blijkt er een hennepkwekerij met in totaal 164 planten in de woning te zijn. De politiemedewerkers nemen alle verboden zaken in beslag om ze te vernietigen. Ook de kwekerij wordt geruimd. Ten behoeve van de kwekerij blijkt illegaal stroom te worden afgetapt. Het elektriciteitsbedrijf doet aangifte van de diefstal van stroom.

Vrouw werkt niet mee en gebruikt geweld tegen agent
De twee bewoners van de woning houden ze aan. De vrouw wil niet meewerken aan haar aanhouding en gaat krachtig in verzet. Hierbij loopt een agent een verwonding op aan zijn pols. Hij moet zich onder behandeling van een arts stellen. De agent doet aangifte van mishandeling.