Drie nederlagen voor volleyballers in Nations League

heywoodu

De Nederlandse volleyballers zijn nog altijd niet echt lekker op dreef in de Nations League. In het Italiaanse Rimini leverde week één drie nederlagen op, waaronder een al bijna zekere overwinning op Japan, terwijl week twee alleen een zege tegen Duitsland opleverde.

In week drie begon Oranje met een wedstrijd tegen olympisch kampioen Brazilië, niet echt een makkelijke start. De eerste twee sets gingen verloren en in set drie ging het lang gelijk op, maar toch was Brazilië ook daar gewoon weer sterker: 19-25, 22-25, 25-27.

Met Polen kreeg Nederland vervolgens de regerend tweevoudig wereldkampioen tegenover zich, ook een uitdaging en wel één die toch echt een tikkeltje te groot was. Het werd geen moment spannend en na drie simpele sets konden de Polen de overwinning noteren: 14-25, 17-25, 16-25.

Bulgarije kon misschien wel eens geklopt worden en na het verdelen van de eerste twee sets kwam Nederland zowaar op voorsprong. De vierde set ging dan weer naar de Bulgaren en die wisten het in de vijfde set alsnog af te maken: 18-25, 25-18, 25-17, 22-25, 13-15.

Na negen wedstrijden staat Nederland zo op de vijftiende plek, alleen Australië - dat alles verloor - staat er nog onder. Brazilië staat met acht zeges op plek één, gevolgd door de zeven overwinningen van Polen, Frankrijk, Slovenië en Servië.