Mountainbiker Vader pakt World Cup-podium op shorttrack

heywoodu

In het Oostenrijkse Leogang is vrijdagavond de World Cup mountainbiken aldaar van start gegaan, in elk geval wat betreft de wedstrijden zelf - op de downhill werd er al gekwalificeerd. De shorttrack voor de cross-countryrijders stond op het programma, met Nederlands succes.

Mathieu van der Poel, wellicht de beste shorttrackrijder van allemaal, is weer op de weg aan het koersen, maar Milan Vader kan er ook wat van: na een sterke race kwam de Nederlander als derde over de finish. De winst was voor de Zwitser Mathias Flückiger, zijn eerste shorttrackzege ooit, nadat hij zijn medekoploper, de Tsjech Ondrej Cink, in de slotronde uit het wiel wist te rijden.

Bij de vrouwen vertrok de jonge thuisheldin Laura Stigger ijzersterk, maar zij zakte ver weg. De winst ging zeer overtuigend naar World Cup-leidster Loana Lecomte, wat voor de jonge Française haar eerste shorttrackzege was. De Australische Rebecca McConnell pakte de tweede plek, voor de Zwitserse Jolanda Neff. Anne Tauber (11e), Anne Terpstra (20e) en Sophie von Berswordt (32e) deden voorin niet echt mee.

De reguliere cross-countrywedstrijden staan zondag op het programma, zaterdag is downhilldag in Leogang.