Fieldlab: we kunnen weer volle zalen trekken

_UserName_ (Ferdy)

Na 24 testen kan fieldlab groen licht geven voor volle zalen in de evenementenbranche. Onder die testen zaten ondermeer voetbalwedstrijden met bezoek, concerten, congressen en het Euro Song Festival (ESF). Wel zijn er enkele voorwaarden aan verbonden.

Er is op verschillende manieren getest; binnen en buiten, met en zonder afstand van elkaar en met of zonder mondkapje. De deelnemers moesten een coronatest voor het evenement laten afnemen en mochten vrijwillig een tweede test achteraf doen. De resultaten zijn vandaag in het World Forum in Den Haag bekend gemaakt. 

Ook werd er gekeken naar zogenaamde binnenhoreca zoals cafe´s. Voor hen is het handig een mobiel pinapparaat te hebben zodat de gasten minder wandelen. Ook werd gekeken naar sociale interactie. Er moet controle zijn wat betreft afstand houden.

De evenementenbranche hoopt op een mooie zomer, met aanvullende maatregelen zoals een sneltest vooraf kan het festivalseizoen groen licht gegeven worden door het kabinet. Daarvoor moeten wel meer (mobiele) testlocaties zijn om de bereidbaarheid te vergroten. 

Concertorganisator MOJO hoopt snel te weten wat de resultaten kunnen doen voor hun seizoen. "We hebben als branche al onze deadlines de hele tijd doorgeschoven, maar als we dit jaar nog een festivalzomer willen, moeten we nu echt wel weten waar we aan toe zijn”

Hopelijk kan dit in het festivalseizoen weer! (Foto: Pixabay)
Hopelijk kan dit in het festivalseizoen weer! (Foto: Pixabay)