Hamilton: "We hebben als team ondermaats gepresteerd"

Maarten (rubbereend)

Gisteren gaf Lewis Hamilton al aan dat het voor hem een rampzalig weekend was in Monaco en dat is er vandaag niet beter op geworden. De Brit kwam als zevende over de eindstreep en raakte ook nog de koppositie in de WK-stand kwijt. Hamilton ziet het teleurstellende weekend als collectief falen van het hele Mercedes team.

"De pitstop kostte ons drie plaatsen. Ik heb er niet echt een reactie op. Ik denk dat we op de achtergrond onze discussies zullen voeren en dat we samen zullen proberen om hier sterker uit te komen. We hebben dit weekend als team vanaf het begin ondermaats gepresteerd. Dus we gaan ons nu richten op de volgende race. Felicitaties aan Max en zijn team", aldus Hamilton tegenover Sky Sports.

Dat vooruitkijken naar de volgende race geldt dan voor de wedstrijd in Baku over twee weken. "Het is weer een stratencircuit. Weer zo'n circuit waar we het eenvoudig moeilijk kunnen krijgen. Dus we moeten aan de slag en kijken hoe we dat verlies kunnen minimaliseren", zo lezen we op GPBlog.