Uitslag Feyenoord - FC Utrecht

H.Vviv

Feyenoord is erin geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede voorronde van de Conference League. In de finale van de play-offs wonnen de Rotterdammers met 2-0 van FC Utrecht.

In de eerste helft zorgde Luis Sinisterra na een mooie actie en goede afwerking voor de 1-0. De Colombiaanse aanvaller zorgde met een goede individuele actie voor de nodige vrijheid, waarna hij fraai met links hoog binnenschoot.

Feyenoord mocht van geluk spreken dat het de eerste helft met elf man eindigde. Leroy Fer maakte vijf minuten voor rust een harde overtreding op Sander van der Streek, maar scheidsrechter Dennis Higler deed het af als geel.

FC Utrecht had het in de eerste helft moeilijk en kon geen kans creëren. In de tweede helft kwamen de Domstedelingen beter voor de dag. Na het inbrengen van Mimoun Mahi voor Joris van Overeem kreeg Utrecht enkele kansjes op de gelijkmaker via Gyrano Kerk en Andrian Dalmau. Even mocht Utrecht ook hopen op een penalty nadat Dalmau werd aangetikt door Tyrell Malacia, maar zowel de scheidsrechter als VAR zagen daar geen strafschop in.

Op het eind maakte invaller Bryan Linssen nog de 2-0, waardoor Feyenoord volgend seizoen mag aantreden in de tweede voorronde van de Conference League, die wedstrijd is al over twee maanden.