Estafetteploeg zwemt naar snelste tijd en finale op slotdag EK

heywoodu

In Boedapest heeft de laatste ochtend van het Europees kampioenschap zwemmen een snelle tijd opgeleverd voor de Nederlandse vrouwen op de laatste estafette. Vanaf 18.00 uur worden de laatste finales gezwommen, met weer kans op Nederlands eremetaal.

400m wisselslag mannen
Arjan Knipping bleef met 4:17,47 minuten zo'n drie seconden boven zijn inschrijftijd. Die tijd was ruim genoeg geweest voor de finale, de tijd die hij zwom was dat niet: tiende, waardoor hij de tweede reserve is voor de eindstrijd.

400m wisselslag vrouwen
Robin Neumann was met 4:14,70 minuten de beste Nederlandse, maar haar vijftiende plek was bij lange na niet voldoende voor de finale. Imani de Jong werd met 4:15,20 zestiende, Silke Holkenborg's 4:17,67 leverde haar de 27e stek op.

4x100m wisselslag vrouwen
Kira Toussaint hielp Nederland lekker op weg naar een plek in de finale, met Tes Schouten en Maaike de Waard verloor de ploeg weer iets. Slotzwemster Femke Heemskerk hoefde vervolgens niet eens alles uit de kast te trekken, maar zwom Nederland met 3:58,67 wel naar de snelste tijd van iedereen.