FOK! Wat een weer: Enkele buien, vooral vanmiddag ook zon

Monique Verlind (DJMO)

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vanochtend trekken enkele buien noordoostwaarts over ons land. In de loop van de dag breekt de zon van het zuiden uit op steeds meer plaatsen door maar een enkele bui blijft nog mogelijk. De temperatuur loopt op naar ca. 12°C in het Waddengebied en lokaal 16°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer soms vrij krachtig. Vanavond wordt de wind zuidelijk.

Komende nacht neemt de bewolking toe en gaat het in het westen regenen. De minima liggen rond 9°C. De wind is zuid tot zuidoost, matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig.

Maandagochtend breidt de regen zich verder over het land uit. In de middag breekt van het westen uit de zon af en toe door, maar er trekken dan ook enkele buien over, later mogelijk met onweer en hagel. De middagtemperatuur ligt rond 14°C. De wind is zuid tot zuidwest, matig, aan de kust eerst nog (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

Onlangs liet DJMO een happy stone zwerven bij een vuurtoren in Egmond (Foto: DJMO)
Onlangs liet DJMO een happy stone zwerven bij een vuurtoren in Egmond (Foto: DJMO))

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.