Suárez schiet Atlético naar Spaanse landstitel na zinderende ontknoping

Boris (borisz)

Atlético Madrid heeft op de laatste speeldag van La Liga de Spaanse landstitel veroverd. Het elftal van trainer Diego Simeone won de uitwedstrijd bij Real Valladolid (1-2), na een achterstand van 1-0. Luis Suárez, vorig jaar weggestuurd bij FC Barcelona, maakte het winnende doelpunt. Real Madrid kwam ook op achterstand en won uiteindelijk ook. Dit bleek niet genoeg voor De Koninklijken

Koploper Atlético ging de laatste speelronde in met twee punten voorsprong en een minder onderling resultaat dan nummer twee Real Madrid. De zege bij het gedegradeerde Real Valladolid was daardoor genoeg voor de titel. De thuisploeg kwam wel op voorsprong door een treffer van Oscar Plano. Ángel Correa tekende in de 57e minuut voor de gelijkmaker van een nerveus Atlético. Tien minuten later maakte Suárez de belangrijke 1-2.

Real Madrid dus winnen van Villarreal. Ook Real kwam op achterstand. Villarreal-middenvelder Yéremi Pino scoorde de 1-0. Vlak na rust leek het echter 1-1 te worden. De VAR keurde de treffer van Karim Benzema echter af vanwege buitenspel.  Real draaide de achterstand tegen Villarreal in de laatste minuten nog om in een 2-1-zege door goals van Benzema en Luka Modric, maar een tweede titel op rij zat er niet in voor de ploeg van Zinédine Zidane.

FC Barcelona verspeelde zijn kans op het kampioenschap door maar twee van zijn laatste zes duels te winnen. De ploeg van Ronald Koeman was zaterdag met 0-1 te sterk voor Eibar en eindigt als derde. Antoine Griezmann maakte met een fraaie halve omhaal de enige treffer van de wedstrijd. Lionel Messi had al vakantie gekregen en was er niet bij. Frenkie de Jong speelde de eerste 74 minuten en Sergiño Dest deed het hele duel mee.