FOK! Wat een weer: paraplu is aan te bevelen

Stephan (Stephan5)

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Dag mensen!  

De wind stal vandaag de show. Zowel Vlissingen als IJmuiden kwamen zelfs even tot stormkracht en ook in het binnenland mocht een dikke kracht 6 er zeker wezen. Overal kwamen er zware windstoten voor. De hoogste stoot werd gemeten in Hoek van Holland met 102 km/u. Verder langs de hele kust zo'n 85 to 95 km/u. Deze waarden werden ook in het binnenland gehaald. Zeker bij enkele pittige buien.

Vannacht kreeg ik een zware bui te verwerken met binnen een kwartier 7 mm. Op de dag bleef het hier en vrijwel overal in het westen overwegend droog. Sterker nog, het werd zelfs verrassend zonnig. In het binnenland ontstonden enkele flinke buien en daarbij kwam het ook tot onweer en hagel. De buien trokken wel met sneltreinvaart over, zodat er niet gek veel neerslag viel.

In het noorden daarentegen was het de hele dag bewolkt en regende het van tijd tot tijd. Daar viel zo'n 3 tot 6 mm. In combinatie met de hevige wind gaf dat daar het ultieme herfstgevoel.

Uiteindelijk moet het front dat de regen in het noorden veroorzaakte ook de rest van het land gaan aandoen. Dat betekent dat het in de loop van de avond vanuit het westen gaat regenen. Vannacht regent het dan vrijwel overal. Er kan zo'n 10 mm gaan vallen. Uiteraard gaat het niet vriezen vannacht.  

Morgenochtend regent het overal. Pas aan het einde van de ochtend wordt het in het westen droog. Daar kan het dan ook gaan opklaren. In het oosten- en zuidoosten gaat dat echter veel langer duren voordat de regen en bewolking wegtrekken. De storing gaat nameijk golven. Met name Limburg kan een flink natte dag verwachten. Of ze de zon daar nog gaan zien is twijfelachtig. In het westen blijft het na het middaguur wel meest droog.

De wind doet het wel wat rustiger aan. Overdag kracht 4 tot 5 in het binnenland en nog 6 aan zee, maar in de loop van de dag neemt de wind verder af.

Het is uitermate kil morgen met 12 graden.

Zondag knapt het weer een beetje op. Niet dat het overal droog blijft, maar de zon zien we wat vaker en loopt het kwik ook wat op.

Maandag ziet er dan weer behoorlijk nat uit. En zo kwakkelen we maar een beetje voort. 

Fijn weekend!  

Wandelen met qltel (Foto: qltel)
Wandelen met qltel. De natuur ziet er fris en fruitig uit. (Foto:qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.