Brandstichting bij moskee in aanbouw, verwarde man aangehouden

Monique Verlind (DJMO)

Een getuige belde zaterdag 3 april rond 03.00 uur de politie over een brandstichting, op een afgesloten terrein, bij een moskee in aanbouw aan de Antwerpseweg in Gouda. De melder zag dat een onbekende man een brandend voorwerp richting het pand gooide en zag daarna vlammen ontstaan. Direct kwamen hulpdiensten in actie. De brand werd kort daarna geblust. Agenten hielden in de omgeving een 40-jarige man, zonder vast verblijfadres, aan. Zijn betrokkenheid bij de brandstichting wordt onderzocht. Direct startte de politie een uitgebreid onderzoek.

De melder gaf een signalement door van de verdachte - een blanke man in spijkerbroek, jas en met een tas – en zijn vluchtrichting. Op de kruising Wintersdijk met de Van Bergen IJzendoornpark hielden agenten een man aan die aan het signalement voldeed. Agenten roken een brandlucht rondom de man. Om sporen veilig te stellen plakten agenten direct de handen van de verdachte af. Rechercheurs zochten kort na de brand in de omgeving van het pand naar sporen. Diverse sporen zijn daar door rechercheurs veilig gesteld.

De brand woedde bij een open gedeelte onder de moskee in aanbouw, waar onder andere bouwmaterialen lagen. De brand veroorzaakte schade aan het pand. Er is aangifte gedaan van brandstichting.

De 40-jarige man zit vast en wordt gehoord. De politie onderzoekt de aanleiding van de brandstichting. De aangehouden verdachte is bij de politie en de hulpverleningsinstanties bekend vanwege verward gedrag. De politie vraagt mogelijke getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.