Roglic wint opnieuw etappe in Parijs-Nice na indrukwekkende sprint bergop

H.Vviv

Primo¸ Roglič heeft na de vierde ook de zesde etappe in Parijs-Nice gewonnen. In een sprint bergop was de Sloveen van Jumbo-Visma te snel voor Christophe Laporte en Michael Matthews. Roglic verstevigde door de bonificatieseconden aan de streep ook de leiding in het algemeen klassement.

De zesde etappe in Parijs-Nice was een heuvelachtige rit met vooral in het middengedeelte van de etappe meerdere beklimmingen, maar te ver van de streep voor de klassementsrenners om iets te doen. Het leek een mooie kans voor de aanvallers te zijn en in het eerste uur waren er genoeg pogingen om in de juiste ontsnapping mee te zitten.

Uiteindelijk zouden zes renners de kopgroep vormen. Alexey Lutsenko, Anthony Perez, Julien El Fares, Kenny Elissonde, Jonathan Hivert en Victor Campenaerts waren de gelukkigen, maar al snel werd duidelijk dat het peloton de kopgroep niet de ruimte gaf en uiteindelijk zou het op een sprint uitdraaien.

In een sprint bergop moesten de echte snelle mannen lossen, maar met Michael Matthews en Christophe Laporte waren nog genoeg snelle mannen over. Cofidis trok de sprint aan voor Laporte, maar het was Primo¸ Roglič die er met de winst ervandoor ging. De Sloveense klassementsman sprintte iedereen uit het wiel en won met overmacht zijn tweede rit in Parijs-Nice.