Liverpool en PSG naar kwartfinales Champions League

Stefan (sportfreak)

Liverpool en Paris Saint-Germain hebben zich vanavond geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Liverpool was over de twee wedstrijden te sterk voor Red Bull Leipzig terwijl PSG FC Barcelona uitschakelde.

Liverpool 'thuis' in Boedapest met een 2-0 voorsprong uit de 'uitwedstrijd', ook in Boedapest. Met Georginio Wijnaldum als aanvoerder controleerde Liverpool de wedstrijd en met 0-0 bij rust was er ook weinig aan de hand. In de 65e minuut was het echter bijna raak voor de Duitsers toen Alexander Sørloth op de lat kopte. Vijf minuten later kwam de beslissing Salah scoorde voor de Engelsen. Het was Mané die ervoor zorgde dat ook deze wedstrijd door Liverpool met 2-0 gewonnen werd.

Barcelona wist dat het voor een loodzware opgave stond doordat de eerste wedstrijd in eigen huis met 1-4 was verloren. Het speelde echter een goede eerste helft maar het eerste doelpunt viel tegen de verhouding in aan de andere kant, Mbappé benutte een penalty. Barcelona kwam weer langszij dankzij Messi en kreeg voor rust een uitgelezen kans om toch nog op voorsprong te komen. Een penalty van Messi ging er echter niet in. In de tweede helft was Barcelona ook nog wel de betere maar was het duidelijk dat de hoop op een stunt verdwenen was. Gescoord werd er dan ook niet meer.