Champions League: Real Madrid en Manchester City zetten stap met uitwinst

heywoodu

Het heeft even mogen duren met de opzet die tegenwoordig in de Champions League gebruikt wordt, maar inmiddels zitten alle acht heenwedstrijden in de achtste finales van de Champions League erop. Woensdagavond stonden de laatste twee op het programma, vanaf 9 maart volgen dan de returns.

Manchester City trok naar het Hongaarse Boedapest voor de wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach, want de Engelse club mocht niet naar Duitsland. Na een half uur gaf João Cancelo een prachtige voorzet, waar Bernardo Silva de score uit opende. Gabriel Jesus liet vervolgens een gigantische kans op de 0-2 liggen, Alassane Plea was na rust met een hakje bijna trefzeker namens de thuisploeg.

Na dik een uur spelen werd de score verdubbeld: Cancelo slingerde de bal richting doel, Silva kopte 'm een stukje terug en zorgde ervoor dat Jesus precies de 0-2 binnen kon werken. Daar bleef het verder ook bij, ondanks een dom weggegeven kans voor Borussia werd er in het laatste half uur niet meer gescoord.

In Bergamo ontving Atalanta het Spaanse Real Madrid, maar na een dik kwartier moesten ze het al met tien man doen: Remo Freuler schoffelde de doorgebroken Ferland Mendy onderuit en kreeg rood. Na bijna anderhalf uur spelen was er nog steeds geen enkele goal te zien geweest. De gezapige boel werd aan het einde nog gered: Mendy kegelde op heerlijke wijze de winnende 0-1 binnen.