Eis van 30 maanden cel voor mishandelen buschauffeur na weigeren mondkapje

Jippie

Het Openbaar Ministerie eist dertig maanden cel waarvan zes voorwaardelijk tegen een 38-jarige man uit Amsterdam. Hij wordt ervan verdacht afgelopen oktober een buschauffeur hardhandig te hebben mishandeld nadat de buschauffeur hem had aangesproken omdat hij geen mondkapje droeg. Zo meldt AT5.

De 67-jarige buschauffeur van lijn 21 sprak de 38-jarige passagier dinsdagmiddag 6 oktober in Geuzenveld aan omdat hij geen mondkapje droeg, terwijl dat sinds 1 juni 2020 verplicht is in het openbaar vervoer.

De passagier zou de buschauffeur vervolgens de keel hebben dichtgeknepen en zo hard hebben geslagen, geschopt en gebeten dat hij bewusteloos raakte. Ook zou de verdachte, toen de chauffeur al op de vloer lag, over zijn hoofd en lichaam hebben gelopen.

Poging doodslag
De man wordt verdacht van poging doodslag en poging (zware) mishandeling. De buschauffeur liep een hersenschudding, gekneusde ribben en een gehavend gezicht en gebit op. Hij moest met een ambulance worden overgebracht naar een ziekenhuis. Inmiddels gaat het met de chauffeur naar omstandigheden goed.

Een deskundige heeft vastgesteld dat de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar is. De officier van justitie heeft dat meegenomen in de strafeis.